lauantai 22. maaliskuuta 2014

Viikkoraha 12

Viikkorahaa tuli viikon aikana kahdesta eri paikasta. Mysteerifirmasta tuli palkkaa, blogituloja tilitettiin myös jonkun verran.
Yhteensä tuloa jäi käteen 123,83€.

Tulevia ylimääräisiä käyttörahoja tein jälleen monella eri taholla. Kun on monta rautaa tulessa tulee sitten kotiinkin päin monesta eri lähteestä rahaa.

Tänä vuonna viikkorahan luonne on ehkä hieman erilainen kuin mitä se oli alunperin. Vaikka ajatus on pitää silmällä nimenomaan ylimääräistä rahavirtaa eli erilaisia lisätuloja tai tuloja, jotka muuten jäisivät "vain" yhdeksi tilitapahtumaksi muiden joukkoon, on näiden rahojen käyttötarkoitus pikkuisen erilainen kuin reilu vuosi sitten.

Aivan aluksi halusin jotenkin konkreettisesti todeta miten paljon saan kasattua ylimääräistä rahaa jonka käytöstä ei tarvitse murehtia. Kun rahat ovat vähissä ja joka paikasta on jo nipistetty, on mukava satsata omaan hyvinvointiin ja hemmotteluun. Kerättyjä viikkorahoja olenkin enemmän ja vähemmän käyttänyt ns. turhuuteen.
Välillä lisätienestit ovat olleet huomattavankin suuria erityisesti jos laskee kuukausitasolle. Missään vaiheessa en ole kuitenkaan esim. 500€:ttä törsännyt kertakäyttökulttuuriin, vaan näitä suurempia tuloja on ohjattu ihan perusarjen kuluihin kuten laskuihin ja lainojen maksuun.

Vuonna 2014 oma taloudellinen tilanteeni on muuttunut siten että  tällaista ylimääräistä rahaa voin käyttää myös tulevaisuuden hankintoihin laittamalla niitä säästöön. Omasta työstäni saamani palkka riittää perheeni elättämiseen ja normaaleihin kustannuksiin mutta ilman senttien laskemista ei ulkona syömisiä tai spontaaneja kauppareissuja tehdä. Siksi edelleen on sekä hyödyllistä että mielenkiintoista laskea ja pitää kirjaa siitä miten paljon peruspalkan päälle saan kerättyä lisärahaa.

Näillä puheilla lisäviikkorahan keräämistä jatketaan, toivottavasti saisin intoa myös muun tyyppisen sisällön tekemiseen jälleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti