torstai 15. marraskuuta 2012

Risteilyä ja ravintolaa x 2

No niin, Projekti IR = ilmainen risteily suoritettu. Lopputuloksena hieman omaa käytettyä rahaa, runsaasti hyvää mieltä ja irtiottoa tavan arjesta. Oman rahan osuuden selittää spontaani risteilyreissun yhteyteen lisätty hotelliyö ja kaupunkimatkailu. Omalla palkallani en voisi noin vain lähteä kuluttelemaan satalappusia, en millään. Lisätyöllä ja pienellä ajattelumallin muutoksella tämä kuitenkin onnistui. Ajattelumallin muutoksella tarkoitan sitä, että vaikka olen tehnyt syksyn mittaan lisätyötä, pidän siitä saatavia ansioita "lisäviikkorahana", jota ei tarvitse sisällyttää kokonaisuudessaan elämisen perusmenoihin ja -pakkoihin. Lisäviikkorahaa olen saanut pyrkimyksistä ja töistä, jotka kuitenkin teen oman hyvinvointini sanelemalla tahdilla, vain niin paljon kuin tuntuu mielekkäältä ja tarpeeksi vähän etteivät ne rajoita elämistäni ja vapaa-aikaani. Oma hyvinvointi ja perhe, ne täytyy pitää etusijalla vaikka sitä lisäviikkorahaa aktiivisesti tavoitteleekin.

Laivareissusta kaksi huomiota, jotka sopivat tämän blogin teemaan.
1. Laivalle oli viime käynnin jälkeen (pitkä aika) ilmestynyt tölkinpalautusautomaatteja. Taxfree-tölkeissähän ei ole panttia, joten ajattelin sen olevan vain edistyksellinen askel kierrätyksen suuntaan. Kun kuitenkin omat kaksi tölkkiäni automaattiin vein, antoi kone kuitin josta olisi saanut 6snt hyvitystä (ehkä käteistäkin, en tiedä) taxfree-myymälästä. Mainoksia tai pikkupantista kertovaa ilmoitusta en nähnyt missään, joten oikeastaan aika mainio muutos tämä entiseen heitetään-tölkit-mereen-tai-täytetään-roskikset-niillä -ilmiöön.
Olin lomalla, en lähtenyt tölkkijahtiin ympäri laivan, vaikka joku voisi ehkä niin kuvitellakin, heh.

2. Laivalle mennään kuluttamaan. Kaikki mitä siellä on ja tapahtuu, on vahvasti mutta läpinäkyvästi kulutuskeskeistä. Osta sitä, nauti tuota, käytä tätä ja pulita tuosta. Ja ihmisethän tekevät juuri niin. Lapsille suunnattua ilmaista oheisohjelmaa on tosin paljon, mutta aikuisten reissulla voi helposti liikuttuneessa mielentilassa ostella yhtä ja toista, koska se nyt vain on ainoa mitä laivalla voi tehdä. Ei ole ihme että laivayhtiöt antavat ilomielin ilmaisia risteilyjä, koska ihminen käyttää asiakkaana riittävästi rahaa laivalla ollessaan, että ns. ilmainen hyttipaikka kuittaantuu takuuvarmasti.


Vielä ravintolasta:
Ravintolapäivähän on tulevana lauantaina, 17.11. Monessa tapahtumaan ilmoittautuneessa ravintolassa saa edullista ja erilaistakin ruokaa ja juomaa. Katso oman paikkakuntasi ravintolat ja niiden tarjonta osoitteessa http://www.restaurantday.org/fi/

Ja toisesta ravintolasta:
Huomenna pääsen taas ilmaiseksi ravintolaan syömään. Kiva. Yhden syömiskeikan peruin kun se olisi ollut toisella paikkakunnalla, enkä halunnut käyttää aikaani pelkästään "etuisuuksien metsästämiseen". Huomisen päivällisen kyllä sitten taas jo mielelläni käyn aterioimassa.
Mysteerikeikkoja viikolle muitakin, kolme tällä tietoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti