sunnuntai 26. elokuuta 2012

Perheenlisäystä tulossa? Lue tämä!

Vauvat ja lapset ovat mahtava asia, sitä on turha kieltää.
Kuitenkin, taloudenpidossa se tietää lisämenoja yllättävänkin paljon.

Vinkki kaikille sellaisille perheille, joihin on tulossa lisäystä piakkoin:

Osta jo nyt kauppareissujen yhteydessä pilttejä ja purkkiruokia, ne säilyvät pitkään. Samaten esim. maitojauheita, puuroja jne. Mutta aivan erityisesti ja ennen kaikkea, ala kantamaan kauppareissujen yhteydessä kotiin vaippoja mikäli ette aio kestovaippoja käyttää! Mikäli tilaa riittää, osta kerran viikossa vaippapaketteja, eri kokoisia. Ne tulevat kyllä käyttöön vielä. Osta tutteja, tuttipulloja, kaikkea mitä tarvitaan pitkän aikaa ja mitä kuluu enemmän kuin yksi vauvaiän aikana.

On aivan eri asia yrittää säästää rahaa, kun kaikille se ei vain ole mahdollista. Säästöt "täytyy" ottaa käyttöön, syystä ei väliä, mutta jo ostetut vaipat odottavat käyttöään pienokaisen saapuessa maailmaan.
Parinkympin viikottainen lisä kauppaostoksiin voi olla liikaa kun tulot tippuvat vauvan saapuessa perheeseen. Mitä aikaisemmassa vaiheessa alkaa valmistautua ja pikkuhiljaa ostella valmiiksi näitä, se helpottaa kummasti tulevaa tätä hetkeä.
Kokemusta on.

Samalla kun vauvanruokia ja tavaroita ostelee, pystyy jo valmiiksi huomioimaan vaikutuksen tulevaan kauppalaskujen loppusummaan.
On turha vedota lapsilisien olevan tarkoitettu tähän tarkoitukseen, koska todellisuus on se, että äitien tulot tippuvat todella merkittävästi äitiysaikana eikä se siten pysty korvaamaan tulotason alenemista. Valmistautuminen on parasta. Vaippoja voi lykätä häkkivarastoon, vaatekaapin ylähyllyille tai vessan kaappeihin. Tyhjinä tilaa vieviin matkalaukkuihin, sängyn alle tai vuodesohvan sisään.

Kotivaraa on käytännöllistä aina pyrkiä pitämään, mutta vauvanruokien suhteen siinä voi mennä askelta pidemmälle.

1 kommentti:

  1. Ihan hyvä vinkki tämäkin.
    Vauvan kanssa selviää halvimmalla käyttämällä kestovaippoja (edullisimmin itse tehtyjä tai käytettynä hankittuja), ruokkimalla ensimmäiset kuusi kuukautta pelkällä rintamaidolla (jos siis onnistuu) ja sen jälkeen itse tehdyllä ruoalla sekä ostamalla vaatteet ja tarvikkeet käytettynä tai lainaamalla tutuilta.

    Vaippoja voi pyytää tutuiltakin kukkien tai vaatteiden sijasta tuliaiseksi, kun tulevat vauvaa katsomaan.
    Ja tietysti hyvät tarjoukset kannattaa hyödyntää jo odotusaikana.

    VastaaPoista