perjantai 15. marraskuuta 2013

Joulurahaa ilman veronpalautuksia

Kuva täällä
Monille 4.12 on juhlapäivä vailla vertaa. Veronpalautukset maksetaan kansalaisten tilille, ja joulun kulutusrumba pyörähtää kauniisti käyntiin.

Mitä tehdä jos veronpalautusta ei ole tulossa nimeksikään?

Itse lasketin itselleni juuri loppuvuodeksi, käytännössä siis joulukuun palkkaa varten, uuden verokortin. Koska olen tehnyt lisätyötä tietoisesti liian suurella veroprosentilla, on ylijäämää kertynyt sen verran että joulukuu mennään varsinaisesta työstä nollakortilla. Olisi voinut mennä jo marraskuukin, mutta tuleepa sitten ensi vuonna palautuksissa jonkun verran. Alkuvuodesta nostan lisätyöprosentit taas sen verran suuriksi että perustyöstä selvitään loppuvuosi pienellä prosentilla.

Elävässä elämässä nollaprosentti tarkoittaa sitä että joulukuun peruspalkasta ja vuorolisistä jää käteen noin 600€ normaalikuukautta enemmän. Erittäin kiva jouluraha!!

Verokortin laskeminen onnistuu verkossa. Osoitteessa vero.fi/verokortti voit ilmoittaa vuoden alusta saamasi bruttotulot sekä päätyöstä että mahdollisesta lisätyöstä/-töistä. Ilmoitukseen vaaditaan myös maksetut ennakonpidätykset (verot) sekä arvio siitä mitä koko vuotena tulet tienaamaan. Erittäin helppoa, avuksi tarvitset vain palkkakuittisi ja kirjautumiseen pankkitunnukset. Lomakkeeseen voi lisätä myös esim. asuntolainan maksetut korot, ammattiliiton maksut ja muut vähennyskelpoiset asiat. Itse harvemmin olen näitä lähtenyt muuttelemaan, ohjelma laskee arviot edellisvuoden toteutuneiden summien mukaan.

Kuva täällä

Jos olet tehnyt töitä liian suurella prosentilla on sinullakin mahdollisuus saada kahisevaa!
Muista ottaa osaa myös joulun käteisarvontoihin! Kilpailuja listattuna arvontasivulla, sinne pääset yläpalkista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti