torstai 14. marraskuuta 2013

Kitsastelijan joululahjat

Lisäviikkoraha tiedottaa!! Laatuaan ensimmäinen vierailijapostaus tässä, olkaa hyvät! Kitsastelija kirjoitti Lisäviikkorahaan jutun ajankohtaisesta aiheesta, joululahjoista.



Kuva: Nina Matthews Photography täällä.
Antti P. kirjoittikin jo aiemmin joulun ennakoimisesta ja sen hengessä lähden nyt listaamaan joitakin säästövinkkejä miten päästä vähemmällä joululahjojen hankinnassa jos lahjabudjetissa olisi toivomisen varaa.

Älä osta lahjoja ollenkaan

Aloitetaan heti kärkeen raflaavasti kyseenalaistamalla tarvitseeko lahjoja ostaa ollenkaan? Aikuisten kesken voi aivan hyvin sopia, että toisille ei tarvitse ostaa lahjoja ollenkaan. Nykypäivänä niin moni  voi ostaa haluamansa tavarat itse ja voi tuntua vaikealta ostaa lahjaa jollekin jolla on jo kaikkea.

Aineettomat lahjat

Lahjaan ei aina tarvitse käyttää ollenkaan rahaa vaan voit antaa lahjaksi omaa aikaasi. Voit antaa itse tekemäsi lahjakortin, jossa lupaudut x tunniksi lastenvahdiksi, siivousavuksi, kauppakuskiksi, atk-tueksi... mahdollisuudet ovat rajattomat!

Osta lahjat kimpassa

Jos tiedät lahjansaajan saavan muiltakin tutuiltasi lahjoja, voitte yhdistää rahanne ja ostaa lahjan kimpassa. Esim. sisarusten kesken voi ostaa yhteislahjan vanhemmille sen sijaan, että kaikki ostavat lahjan erikseen.

Tee-se-itse

Jos olet kätevä käsistäsi niin kannattaa ihmeessä hyödyntää se! Jos puikot ja koukut pysyvät kädessäsi niin voit loihtia virkkaamalla ja neulomalla vaikka mitä. Jos omistat ompelukoneen niin silläkin voi toteuttaa erilaisia projekteja. Jämätilkuista voi tehdä vaikka tilkkupeiton tai ekologisen ja persoonallisen kauppakassin. Jos taas osaat piirtää/maalata niin tee taulu. Osaatko kirjoittaa? Tee runo tai tarina. Sujuvatko puutyöt? Nikkaroi... no, tajusitte varmasti jo jutun juonen!


Kuva: SimplyPanda täällä

Osta lahjat vasta välipäivinä alkavista alemyynneistä

Joululahjat voi myös ostaa ja antaa varsinaisen sesongin ulkopuolella ja hyödyntää joulun välipäivinä alkavia aleja. Kaikista ennakoivimmat ostavat seuraavan joulun lahjat nykyisen joulun jälkeisestä alesta. Siinä tosin jo vaaditaan jo vähän ennustajan lahjoja, että näkee vuoden päähän mikä lahja voisi sopia ja kenelle.. Tällaistakin olen kuitenkin kuullut tapahtuvan!

Nettishoppailijan vinkit

Lahjojen osto voi helpommillaan olla hieman klikkailuja vaikkapa omalta kotisohvalta käsin. Jouluun on hyvin aikaa eli vielä ehtii mainiosti tutkia ja vertailla eri nettikauppojen tarjouksia ja tarjontaa (sama koskee tietenkin myös kivijalkakauppojen suosijia). Vertailuun voi käyttää erilaisia hintavertailusivustoja, mainoksia ja selaamalla itse nettikauppojen valikoimaa. Ennen tilaamista kannattaa tutkia olisiko saatavilla erilaisia alekoodeja hintaa tiputtamaan. Nettishoppaamisessa kannattaa yrittää keskittää ostokset samaan paikkaan postikulujen minimoimiseksi.

Olen kirjoittanut jutun säästämiseen liittyvistä linkkivinkeistä ja sen voit lukea täältä.

 Tarjoushaukkaile

Viimeisimpänä itsestään selvä, mutta mainitsemisen arvoinen vinkki on tarjoushaukkailla! Eli selaa mainoksia, selaa nettiä, tilaa uutiskirjeitä... Niin ja tietenkin allekirjoittaneen blogiakin kannattaa seurata bongatakseen hyviä tarjouksia ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti