lauantai 9. marraskuuta 2013

Kaiken rahan arvostaminen

Lisäviikkorahassa on jo monta kuukautta ensisijaisesti listattu viikoittain lisäviikkorahoja. Toivottavasti jotakin muutakin sisältöä saataisiin edes ajoittain viikkorahojen väliin.

Sen verran voin sanoa, että olen keskustellut erään bloggaajan kanssa, ja jos hyvä säkä käy Lisäviikkoraha saa ulkopuolista perspektiiviä aihepiiriin vierailijakirjoituksen muodossa lähitulevaisuudessa.

Nyt kuitenkin haluaisin valaista erästä tärkeää asiaa, nimittäin kaiken rahan arvostusta. Tässä blogissa on menty useita viikkoja ilman sentin senttiä Lisäviikkorahaa, usein on päästy listaamaan kuitenkin myös satojen eurojen tuloja. Siellä täällä on melko hauskan tuntuisiakin summia, kuten 0,30€ pullopanteista. Silti kaikki on listattu.

0,30€ ei sinällään kalpene vaikkapa juuri listaamalleni yli 200€ ylimääräiselle rahalle, sillä ne molemmat ovat juuri sitä: ylimääräistä, budjettivapaata tuloa.
Jos en arvostaisi maasta löytämääni kahdenkymmenen sentin kolikkoa, miten voisin arvostaa muutakaan rahaa. Löytämilläni yksittäisillä pulloilla olen ostanut viikon ruoat kun olen ensin kerännyt niitä yksittäisiä pulloja tarpeeksi kauan isoon säkkiin. Itse asiassa ensi viikon Viikkoraha sisältää pullopantteja, koska aion hyödyntää viime viikkojen pullot ensi viikolla kauppakäynillä (en ole listannut pulloja hetkeen, silti niitä kertyy silloin tällöin), ja ne ovat siis aivan yhtä tärkeää ja oikeaa rahaa kuin mikä tahansa muukin.

Lapsena olin vanhempieni kanssa lenkillä ja löysin maasta 10 pennin kolikon. Heitin sen ojaan. Äitini suuttui kovasti, torui siitä että heitin rahaa. Ala-asteikäisen logiikalla sanoin että en halua kymmenpennistä koska sillä saa vain yhden irtokarkin. Äiti kertoi kuinka monta kymmenpennistä possuun säästettynä tekisi enemmän rahaa. Muistan sen kuinka nolotti kun ymmärsin asian. Eihän mikään ole niin helppoa rahaa kuin maasta poimittu raha.

Nykyään yritän nähdä asian siten, että vaikka saisin viikossa vain sen yhden irtokarkin verran ylimääräistä rahaa, arvostan sitä ja teen sillä miten parhaaksi näen. Isommalla rahalla voin tehdä sitten toisenlaisia asioita.

 Lisäviikkorahan kerryttäminen jatkuu. Ja listaaminen, ainakin vuoden loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti