lauantai 2. marraskuuta 2013

Oletko huomioinut joulun tulon?

Viime vuonna muistuttelin joulun tulosta jo pari kuukautta aiemmin, muistaakseni syyskuussa. Joulu tuo ylimääräisiä menoja lähes kaikille sitä viettäville. Lahjoihin, sukulaisissa kyläilyihin, ruokiin, koristeisiin ym. kuluu yllättävän paljon mammonaa.


Ennakoiminen on kaiken A ja O.

Kirppareilla on alkanut näkyä jo joulukoristeita ja varsinkin tekstiilipuolen kausituotteita. Ainakin omalla paikkakunnallani olen huomannut sen, että nämä hyvissä ajoin myynnissä olevat joulutavarat ovat hyväkuntoisia. Lähempänä joulua tavara on iän kaiken vanhaa ja nuhjuista. Myös hinnat ovat suurempia kauden ollessa käsillä.
Itse olen ostanut hyvät joulukoristeet juurikin kirpputorilta. Rahaa ei paljon palanut, ja omat koristeeni saivat sopivasti päivitystä kun mukaan tuli uutta vanhaa.
Joululahjoja kannattaa pikku hiljaa miettiä. Parasta on tehdä kartoitus siitä, kenelle lahjoja tulisi ostaa ja antaa itselleen suuntaviivoja käytettävästä rahan määrästä. Voi tuntua siltä että jouluun on vielä ikuisuus aikaa, mutta mietipä että 8 viikon kuluttua vuosi 2014 on vain parin päivän päässä..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti