sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Lisätuloa lainaamalla / vuokraamalla

Oletko koskaan tullut miettineeksi, että voit saada itsellesi pientä lisätuloa lainaamalla tai vuokraamalla sellaisia arkisia tuotteita ja tavaroita, jotka jo omistat mutta joita et tarvitse koko ajan?

Jos sinulla on esimerkiksi jokin erityinen Arabian astiasarja, tai käyttämätön klapikone, kaasugrilli tai iltapuku, mikset lainaisi sitä eteenpäin?

Ehdotan kolmea maksutonta väylää, jota pitkin voit saada pientä lisätuloa.
Ensimmäinen on verkkopalvelu KuinOma, joka on lainauspalvelu, johon voi listata haluamansa tuotteet kuvineen, määrittää näille ns. vuokraushinnat, korvaussummat rikkoutumisen varalle ja muut määreet. Lainauspalveluun olen törmännyt noin kaksi vuotta sitten, mutta koska suurin osa käyttäjistä on pääkaupunkiseudulta, en ole itse saanut tavaroitani vuokralle. Palvelu on melko pienimuotoinen, mutta sehän voi kasvaa ainoastaan siten, että sinäkin listaat omat vuokrattavat tavarasi sinne! Googlaa "lainauspalvelu" tai mene suoraan osoitteeseen www.kuinoma.fi.

Toinen on perustaa blogi. Luot selkeän, hillityn ja asiapitoisen blogin, johon listaat kuvineen ja täydellisine kuvauksineen ne tuotteet ja tavarat, joita voit lainata / vuokrata. Tällainen lainaus tulisi perustua kahden yksityishenkilön väliseksi sopimukseksi. Pienimuotoisen ja ekologisuuteenkin perustuvan lainaamisen ei pitäisi haitata ketään, toki voi kysyä verottajalta miten suhtautuvat jos saat 25€ vuodessa lainaamalla astiastojasi, heh..

Kolmas väylä on netin erilaiset markkinapaikat. Joissain on mahdollista tarjota vuokralle tavaraa. Joillain työnantajilla on yritysten sisäisissä verkkopalveluissa omat markkinapaikat joiden kautta tavarasi voit lainata. Samoin erilaisten yhdistysten, foorumien jne. yhteydessä voi löytää tällaisen mahdollisuuden.

Ei muuta kuin hyötymään jo olemassa olevista tavaroistasi!


1 kommentti: