maanantai 17. syyskuuta 2012

Mystery Shopper - uusia tuulia

Tässä postauksessa oli auttamattoman vanhentunutta tietoa ja omia vääriä käsityksiäni mystery shoppaamiseen liittyen. Siispä poistin alkuperäisen tekstin.

Luethan uudempia kirjoituksia aiheesta, Lisäviikkoraha-blogista tai aivan erityisesti Mysteeriostaja-blogista.

11 kommenttia:

  1. Olis kyllä kivaa päästä kans mysteerishoppaajaksi, en pistäis ollenkaa pahaksi ravintolla syömistä! Mites muuten koet muisitisi toimivan raportointivaiheessa? Oletettavasti ravintolakäynnin yhteydessä ollaan kiinnostuneita miten nopeaa mikäkin asia tapahtui jne. Miten helposti muistat kaikki monet yksityiskohdat sitten kun on aika raportoida? :) Itse vaan mietiin, että tuliskohan sitä kaikkea muistettua ja muistiinpanoja ei tietenkään voi ruveta tekemään paikan päällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Mystery shopping on antoisaa puuhaa. En hirveästi stressaa noista tilanteista, niin jää mieleenkin sitten yksityiskohtia. Huomioitavia seikkoja on mm. annosten saapumisnopeus, kampanjatuotteiden suosittelu, ystävällisyys, tarjoilijoiden nimet tai tuntomerkit, ravintolan musiikki, wc-tilojen siisteys, asiakasmäärä, jne. Kyllä ne muistaa kun raportoinnissa usein on valmiit kysymykset mihin vastata.
      Enemmän tuottaa hankaluuksia ns. vaikean asiakkaan rooli, missä joskus tulee olla aika kettumainen, jonon tukkona oleva päättämätön mattimeikäläinen..

      Poista
  2. Kiitos vastauksestasi! Ja sitten utelen vielä vähän lisää.. eli mites tämä palkkionmaksu ja verotus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mysteeriostajat EIVÄT saa rahapalkkaa, ainoastaan muodollisen korvauksen, kulukorvauksen tyyppisen palkkion vaivastaan.
      Ilmainen ateria ravintolassa ei ole asia joka verottajaa kiinnostaa, ei myöskään parin kympin lahjakortti kiitoksena tehdystä työstä.

      Poista
    2. Hei mitähän se sitten tarkoittaa, kun minulle tuli pyyntö tästä suunnilleen näin: Palkkio on xx€ per tutkimuskäynti verokortilla (sis. sen mitä ostan, eli palkkio muutaman euron tuon tuotteen arvon päälle)
      Pitääkö heille siis kuitenkin pistää verokortti jos ottaa keikan vastaan?

      Poista
    3. Moi!
      Itse asiassa aiempi kommenttini on väärä.
      Eli mysteeriostaja VOI saada ihan rahapalkkaakin. Eri firmoilla on eri käytännöt, ja firman sisäisestikin voi olla erilaisia keikkoja (kulukorvaus vs. rahapalkka). Edellisen aiheeseen liittyvän kirjoituksen jälkeen olen itsekin saanut kunnian tehdä palkkakeikkoja verokortilla.

      Poista
  3. Olin juuri kommentoimassakin että kyllä useimmat mystery shoppaajat saavat ihan palkkaa. Tunnen muutamia jotka tekevät tätä ihan osa-aikaisena työnä ja pitävät paljon juuri työn vaihtelevuudesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Alalla on vaihteleva käytäntö mitä tulee termistöön. Voi saada rahallisen kulukorvauksen mutta myös varsinaista palkkaa. Jälleen totean että edellisen kirjoituksen jälkeen tilanne on muuttunut. Välillä rahapalkka kuukaudessa on jopa hyvä.

      Hauska huomata miten omatkin silmät tähän alaan ovat auenneet vajaassa vuodessa.

      Poista
  4. Olen kuullut myös että monet saavat myös rahapalkkaa. Itse olen harkinnut hakemista mystery shoppaajaksi sillä asiakaspavelun laatu kiinnostaa muutenkin kun itsekin sillä alalla teen töitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan. Itse asiassa eräs suomalainen firma, jonka käytäntö aiemmin oli korvata asioinnit lahjakortein, on nykyään muuttanut käytäntöään ja maksaa verollisena palkkana korvaukset. Tämän yhden lisäksi useat muut ovatkin maksaneet rahapalkkaa. Alunperin itse löysin alan tekemällä lahjakortein korvattavia tehtäviä. Paljon on muuttunut vuodessa kohdallani.

      Poista
    2. Hetkinen, oletko kenties IR:n työntekijä edellisen kommentoijan tapaan :) Kun nimimerkki linkittyy sinne.
      Voisin kirjoittaa yrityksestä paremman kirjoituksen tuonne mysteeriostaja-blogin puolelle, se mikä siellä on jäi aika tyngäksi.

      Poista