maanantai 2. heinäkuuta 2012

Kuinka ihmiset tuhoavat rahaa, eli palaneiden tölkkien palautus

Ihmiset ensinnäkin heittävät rahaa menemään valtavia summia hylätessään pullonsa ja tölkkinsä. Se ei haittaa minua ja kaltaisiani, sillä saan / saamme niistä lisäviikkorahaa.
Hermon kiristää tölkkien ruttaus kahdesta syystä. Panttimaksu on maksettu turhaan, ja materiaalia ei voi enää kierrättää. Rytätyt tölkit heitetään poikkeuksetta sekajätteeseen. Alumiinihan materiaalina kierrättyy helposti ja kokonaan, se ei kuulu(isi) sekajätteeseen.

Mutta mitä tapahtuu kun ihminen dyykkaa nuotiona käytetystä betoniroskiksesta sinne sulavasti heitettyjä panttitölkkejä? Mustuneet tölkit ovat vaurioituneet eri tasoisesti, niistä kuitenkin hinkkaamalla löytää esiin jotakin viivakoodin tapaista. Ja panttimerkinnät kaikissa näkyvät selvästi.
Mukaan tarttuu myös kauniisti pohjasta tuhottu iso muovipullo. Käyttötarkoituksen tuhotulle pullolle arvaan, mutta ei siitä sen enempää.
Haluan kokeilla vieläkö vieläkö saan muutettua nuo tuhotut kierrätysesineet rahaksi, vai onko kanssaihmiseni toimillaan onnistunut aiheuttamaan vain jätettä.

Otin palautuksesta videokuvaa, koska samalla halusin tehdä toiseen blogiini katselmuksen palautusautomaattien kyvystä tunnistaa nuotiossa paistetut tölkit ja öh... virkistysmielessä leikelty muovipullo. Koneen testiarvio osoitteesa  http://testivarikko.blogspot.fi/.



Kuten video osoittaa, yksikään kokeilluista pantillisista tölkeistä eikä pullo mennyt läpi. Tölkkejä ei edes otettu sisään ilman panttia. Kanssaihmiseni ovat onnistuneesti hävittäneet maailmasta yhteensä yhden euron. No ei hätää, maailman pankit ovat tätäkin kirjoittaessa luoneet jo hurjat määrät uutta lainarahaa tyhjästä. Olisinkin voinut käydä viemässä nuo paikallisen Nordean tädille..
Tällä kerralla dyykkaaminen ei tuottanut siis tulosta.

Jos haluat jakaa tätä rahantuhoamiskokemusta eteenpäin esim. Twitterissä tai Facebookissa, ole niin hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti