tiistai 17. heinäkuuta 2012

Omalla osaamisella lisätuloja

Erityistaidot ja osaaminen voidaan moninaisin keinoin muuntaa lisätuloksi. Lisäviikkorahan lähteeksi.

International Money Pile in Cash and Coins
Kuva epSos.dr täällä


Osaatko laulaa? Tarjoa itseäsi tuttujen ja tutun tuttujen häihin, kihlajaisiin jne. Tee vaikka kauppojen myynti-ilmoituksen tyyppinen pieni lappu itsestäsi jossa on yhteystiedot. Jos kerran-pari toisten häissä laulaa ja saa siitä kiitokseksi vähän rahaa, ei ole kenelläkään nokan koputtamista veroasioista. Ammattimainen työskentely on asia erikseen.
Aivan samalla lailla esimerkiksi valokuvaamista harrastava voi saada vaivanpalkkaa osaamisensa hyödyntämisestä juhlissa, tai vaikka kesäisen puutarhan ikuistamisesta, lapsen kehityksen ikuistamisesta...

Kieltenopetusta, kitaran-, pianon ja muiden soittimien opetusta annetaan pienellä mittakaavalla. Kaikista näistä voi saada vähän lisätuloa.
Kuntosalit, kansalaisopistot jne. ottavat tuntiopettajia listoillensa. Erityisesti opistoihin kannattaa ihan oikeasti tuputtaa osaamistaan, hyvältä kuulostaviin kursseihin kyllä reagoidaan! Nyt taitaa olla syyslukukauden osalta myöhäistä, mutta vuoden kuluttua tai jopa ensi keväänä alkaville lukukausille voit hyvin miettiä josko sinulla olisi jotakin tarjota. Itse teen tulevana opintovuonna opetustyötä verokortilla taholle, joka organisoi ja järjestää erilaisia kursseja aiheesta kuin aiheesta. Tarjosin, ja siihen napattiin heti.

Oletko jonkun alan ammattilainen? Voisitko hyödyntää ammattiosaamistasi luennoimalla? Tai kirjoittamalla artikkeleita alan julkaisuihin? Tai pitää jonkunlaisia workshoppeja alastasi? Tällaisessa on se hyvä puoli, että sitä voi tehdä ainoastaan sen verran kun kokee että se ei rasita itseä, tai muutu työnomaiseksi "pakoksi".

Virkkaatko / neulotko? Nyt on aika aloittaa talvivarusteiden valmistaminen. Muutat osaamisesi vuodenajan vaihtuessa lisätuloksi. Olen ymmärtänyt että erilaisista kaavoistakin voi saada rahaa. Siis suunnittelupöydän ääreen uusia malleja kehittelemään.

Jokaisella on joku tai monia erityistaitoja, joita jollain toisella ei ole. Tätä tai näitä pystyy hyödyntämään monella tavalla. Taidot voivat olla sekä ammattiin tai harrastuksiin liittyviä tai muuten vain itsellesi soveltuvia. Pienellä mittakaavalla, "naapurimeiningillä" ja maalaisjärjellä pääsee pitkälle. Lisäksi edellisiä käyttävä ymmärtää eron siinä mikä on bisnestä ja missä ei ole tarvetta edes miettiä veroja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti