sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Lisää rahaa possuryöstöllä!!

Jos vaikka ryöstä onkin turhan voimakas sana, pitää se jossain määrin paikkansa.
Laskin tänään kolikkopossuni sisällön, jonka huomenna vien pankkiin.
Possusäästäminenhän toimii puhtaasti itseä petkuttamalla. Siksi olen jo vuosia sitten siirtynyt lukottomiin, avattaviin pönttöihin.
Kolikkoja kertyy henkilölle, joka käyttää käteistä. Käteisen käytössä on muitakin etuja, mutta niistä myöhemmin. Kertyneet kolikot kaksieuroisia lukuunottamatta pistetään aina possuun. No, possu täyttyy pikkuhiljaa omia aikojaan, ja kasvaneen painon myötä kasvaa myös fiilikset siitä että on säästänyt rahaa...

Piggy Bank
Kuva 401K 2012 täällä.
Kunnes tulee se päivä jolloin tarvitsee rahaa, ja loogisin vaihtoehto on varastaa itseltään. Ryöstön kohteeksi joutuminen ei muuten tunnu niin pahalta kun sen tekee itse itselleen. Tietää jo etukäteen että vääryys on tapahtunut, ja säästyy siten shokkitilalta..
Niin, tarvii rahaa.. Ensin varastetaan kaikki euron kolikot, hyvänä kakkosena sitten 50snt ehkä mahdollisesti jopa 20snt kolikot. Näin jää jämät jäljelle, ja taas aletaan keräämään. Tällä toiminnalla jotakin kertyy kuitenkin puolen vuoden tai vuoden aikana, kun pohjalla on jokaisen ryöstökeikan jälkeen vähän enemmän hiluja.

Itse olin ryöstänyt kaikki eurot sekä suurimman osan 50snt kolikoista. Nyt on kuitenkin sopiva hetki viedä rahat pankkiin, sillä possun virkaa toimittava astia ei vedä enempää.

Laskin siis kolikot, ja saan huomenna ylimääräistä, budjetista vapaata rahaa 57,85€. Tämä, kuten kirpputorimyynti ei ikävä kyllä voi toistaa itseään edes kuukausittain. Mutta se ei ole huomisen murhe lainkaan.

3 kommenttia:

  1. Eikös pankki ota nykyään hinnan, kolikko laskurin käytöstä?
    Minä annan alle 2 € lapsenlapselle Rahansiemeneksi.

    VastaaPoista
  2. Mielestäni ei. Itse joudun viemään rahat pankkiin kaverin välityksellä, koska niissä pankeissa joissa kolikkolaskuri on, tarvitsee kortin. Ainakaan hän ei ole koskaan sanonut vähentävänsä tiettyä summaa, vaan olen saanut kolikoiden summan verran itselleni.
    Nordea ottaa rahat ilman korttia, jos kolikot laskee etukäteen ja pussissa lähettää eteenpäin. Menee pitkään ennen kuin raha on tilillä.

    VastaaPoista
  3. Ainakin Sampopankissa voi viedä kolikot ilmaiseksi, jos niitä on alle sadan euron arvosta. Jos on enemmän, voi laittaa parissa erässä peräjälkeen. Itsepalveluperiaatteella toimii ja tarvitsee kyseisein pankin kortin.

    VastaaPoista