maanantai 29. lokakuuta 2012

4. askel jouluun

Otetaanpa seuraava askel kohti joulua, Lisäviikkorahan tyyliin.

Olet toivottavasti jo ostanut lahjan tai pari, miettinyt postikorttien lähettämisen vaihtoehtoa e-korttia / sähköpostitoivotusta, ehkä valinnutkin sopivan hienon kortin ja tehnyt sen valmiiksi? Kulujen jakamiseksi.

Neljäs askel on sekä kulujen jakamista pidemmälle aikavälille, mutta myös halvemmalla pääsemistä edullisemman vaihtoehdon valitsemalla.
Kirpputorit alkavat täytty hitaasti mutta varmasti joulutavarasta. Ilmiö on ollut huomattavissa jo parin viikon ajan, mutta tämän päivän kirpparikierros kypsytti päätökseni: ostin tämän joulun "uudet" koristeet. Joka jouluhan ei todellakaan kannata ostaa uusia koristeita, se on turhista turhinta kulutusta. Kuitenkin, pieni kierto parin vuoden välein pitää mielen virkeänä, heh. (Itse asiassa kaikki jouluvaloni ovat lukemattomia vuosia vanhoja enkä ole niitä itse ostanut vaan saanut "romuna". Koristeista puhumattakaan.)

Muodin ja trendien seuraajat saattavat löytää itsensä ostamasta tämän vuoden uusimmat keksinnöt ja valoviritelmät, mutta se on vain meille lisäviikkorahalaisille hyvä. Sillä koska me emme välitä siitä mikä on kulloinkin sopivaa lehtien mielestä laittaa esille, vaan laitamme esille sitä mikä on meidän mielestä sopivaa, löytyy kirpputoreilta paljon sitä mikä oli viime vuonna sopivaa lehtien mielestä laittaa esille. Yleensä se mikä oli viime sopivaa, on varsin paljon sitä vielä monta vuotta.

Toinen monessa kodissa yleinen kulutushyödyke pimeään aikaan ja jouluisin on kynttilät. Ihmiset myyvät kirppareilla kynttilöitään todella halvalla verrattuna kauppojen hintoihin. Itse löysin tänään jouluisia tuikkuja muutamilla senteillä sekä isompia pöytäkynttilöitä ainakin kaksi kolmasosaa kaupanhintoja halvemmalla. Joku hassu oli sytyttänyt kynttilänsä ehkä minuutiksi ja sitten päättänyt että ei haluakaan sitä. "Käytetty" kynttilä ei voi olla kovahintainen, vaikka sitä ei enää huomaa kun siihen itse tulen laittaa.

Ota siis askeleita jouluun ja ostele kaikki sopivat kynttilät ja koristeet mitä vastaan tulee. Tee se vaikka marraskuun 20. päivään mennessä, sitten laita koristeesi esille ja lopeta joulusisustusstressaaminen.

Muista myös Lisäviikkorahan Jouluopas! Tämäkin vinkki tulee sinne monien muiden lisäksi.
Voit myös seurata Lisäviikkorahaa osittain Facebookissa, sieltä löydät linkit valikoituihin kirjoituksiin, eikä sinun tarvitse käydä niin usein blogissa katsomassa löytyykö uusia tekstejä. Lisiksen feissariin pääset tästä.

1 kommentti:

  1. Hee, täytyypä käydä kirpputorilla katsomassa, josko siellä tosiaan olisi jotain joulutavaroita.

    Sinulla on mielenkiintoinen blogi ja hienostihan olet saanut kerättyä lisäviikkorahaakin :-)

    VastaaPoista