lauantai 6. lokakuuta 2012

Viikkoraha 18

Viikon kohokohta on taas käsillä, kun suomalaisen aikuisen tyhjästä luoma lisäviikkoraha paljastetaan. Jos luet blogia ensimmäistä kertaa, lisäviikkorahan luonnehdinnan löydät tämän viestin lopusta.

Syksy on vienyt pullojen keruusta mielekkyyden, enkä enää jaksa polvenkorkuiseen märkään heinään lähteä jokaista tölkkiä hakemaan. Tai kuten tällä viikolla, en ainoankaan perään mennyt. Ensi kesä tuo taas suuremmat pullosaaliit, oletettavasti.

Huuto.net toi myyntivoittoa 10 euroa, yksi kauppa viikon aikana tuli tehtyä.
Kaverilta sain kuskinpalkkaa 5 euroa, vaikka vein vain vähän oman matkan varrelta poikkeavaan paikkaan.

Olen tehnyt lisätöitä omassa työssäni sekä eriluontoisia pieniä opetushommia verokortilla. Ensimmäinen palkka tästä opetustyöstä on nyt tullut, ja verojen ym. maksujen jälkeen rahaa tilille kilahti 109,64 euroa.

Kokonaisuudessaan lisäviikkorahan määrä tältä viikolta on siis 124,64 euroa. Oikein, oikein hyvin.
Lisäviikkoraha on siis tavallisen suomalaisen aikuisen pyrkimys saada viikottain sellaista taskurahaa, budjettivapaata käyttörahaa, jota ei tarvitse sisällyttää ennakkoon mihinkään odotuksiin tai ajatuksiin liittyen taloudenpitoon. Lisäviikkorahan voin käyttää miten kulloinkin haluan, se ei kaada muuten tiukkaa taloutta. Jos saan viikossa viisi euroa, voin käydä kahvilassa. Jos saan viisikymmentä euroa, voin ostaa jotakin suurempaa mitä tarvitsen ja mihin ei muuten olisi raha riittänyt.

Tällä viikolla sain yli sata euroa. Tämän tulen käyttämään risteilyllä, jonka varasin. Sainhan risteilyn ilmaiseksi (kuten blogin aihepiiriin varsin hyvin sopii).

2 kommenttia:

  1. Huippua, kiitos kivasta blogista. Tästä saa mukavasti inspiraatiota omiinkin talousprojekteihin. Toistaiseksi itsellä tosin kaikki ylimääräinen lisätulokin kilahtaa velkojen maksuun, joita on tyhmyyksissä kertynyt ihan reippaasti. Mutta kiitos blogisi, tulee kadulla lojuvia pullojakin katsottua nykyään eri tavalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset!
      Itselläkin menee varsin kiitettävä summa vakiotuloistani velkojen lyhennyksiin...

      ...Siksipä lisäviikkorahalle tarvetta on.

      Poista