maanantai 22. lokakuuta 2012

Mysteeriostajia etsitään!

Tähän blogiin hakeutuu paljon ihmisiä hakusanoilla mysteeriostaja ja mystery shopping. Heitä ja teitä muita lukijoita ajattelin nyt informoida parilla tiedon palasella.

Mysteeriostaja, mystery shopper, koeostaja, haamuostaja, testiasiakas, tutkimusassistentti tai mikä hyvänsä vastaava nimitys, kaikki tarkoittavat samaa: tavallinen ihminen käy toimeksisaaneena määrätyissä liikkeissä, eläytyy luonnollisesti asiakkaan rooliin tehden kuitenkin tarkkoja ja monialaisiakin huomioita. Tavoitteena ei ole tyydyttää mysteeriostajan uteliaisuutta (vaikka on se vähän sitäkin) tai välittää omia mielipiteitä, vaan tehdä havainnointeja palvelukokonaisuudesta objektiivisesti.
Oletko koskaan nähnyt televisio-ohjelmaa Pomo piilossa? Siinä yritysten johtajat soluttautuvat työntekijöiden joukkoon tuotantotasolle saadakseen kuvan siitä, mikä yrityksen toiminnassa on hyvin, ja mitkä asiat ovat kehitettäviä. Mysteerikeikkojen toimeksiantajana ovat yritykset, joihin käyntejä tehdään. Koeostajan arvioinnit menevät yrityksen sille tasolle, jonka tulee arvioida ja päättää asiakaspalvelustrategioiden toimivuutta. Näin ollen mysteeriostajan ei tule lähteä sooloilemaan.

Keikkoja tehdään elintarvikealalle erilaisiin ravintoloihin ja kahviloihin, päivittäistavarakaupan alueelle, kodinkone- ja huonekaluliikkeisiin, televiestintäalan kauppoihin, mihin vain!
Yritys joka päättää käyttää mysteeriostajia, on oikeasti kiinnostunut palveluidensa toimivuudesta, tämä on hyvä sisäistää.

Jokainen mysteeriostajia värväävä yritys omaa omanlaisensa perehdyttämismenetelmät. Tehtävänantojen brieffaus voi olla suullista (puhelimitse), kirjallista, tai jopa konkreettista simulaatioharjoittelua.

Paras kohta tulee nyt, siitäkin huolimatta että omalta alueeltani ilmoittautuu monta ja tämä vaikuttaisi omiin käynti- ja korvausmahdollisuuksiin. Seuraava teksti on kopioitu Aarresaari-sivulta:

Mystery shopping -tutkimusassistentteja

TNS Suomi Oy
Ilmoitus lisätty 19. lokakuuta 2012, klo 12:20

Työn kuvaus:
TNS Suomi Oy (Suomen Gallup)

TNS Suomi Oy tuottaa asiakkailleen mm. asiakaskohtaamiseen liittyvää tutkimustietoa. Kuulumme kansainväliseen Taylor Nelson Sofres (TNS) konserniin. Toimitilamme ovat Espoossa Keilaniemessä.
Haemme Mystery Shopping -tutkimusassistentteja tekemään projektikohtaisia palvelutasotutkimuksia koko Suomeen, erityisesti eri maakunta-keskuksiin:
- Maarianhamina
- Lappeenranta
- Seinäjoki
- Mikkeli
- Kajaani
- Hämeenlinna
- Kokkola
- Jyväskylä
- Kotka
- Kemi-Tornio ja Rovaniemi
- Tampere
- Vaasa
- Joensuu
- Oulu
- Kuopio
- Lahti
- Pori
- Turku
- Pk-seudulle
Tehtävänäsi on arvioida asiakaspalvelun laatua Mystery Shopping –menetelmällä, jossa tutkija asioi myymälässä / asiakaspalvelupisteessä tavallisena asiakkaana.

Arvostamme kaupallisia opintoja ja asiakaspalvelukokemusta.
Työ on vaihtelevaa ja työajat joustavia, niistä sovimme projektikohtaisesti. Palkkaus on tuntipohjainen. Työ sopii hyvin suoritettavaksi opiskelujen tai toisen työn ohessa. Auton käyttömahdollisuudesta on hyötyä, koska tutkimukset saattavat viedä myös lähiympäristöön.
Mystery Shopping –asiointien lisäksi voi paikkakuntakohtaisesti olla mahdollista osallistua erilaisten TNS:n suorittamien haastattelututkimusten toteuttamiseen, mikäli kiinnostusta ja kykyjä tämänkaltaiseen toimintaan löytyy.
Hakemamme henkilö on
• vähintään 20-vuotias
• muuntautumiskykyinen ja joustava
• täsmällinen ja luotettava
• luonteva esiintyjä
• kykenevä selkeään kirjalliseen ilmaisuun

Lähetä hakemuksesi + cv 2.11.2012 mennessä osoitteeseen mystery.rekry@tnsglobal.com.
Valitettavasti emme voi vastata puhelintiedusteluihin.

 Työpaikan katuosoite: Vaihtuva sijainti
Työn kesto:
Palkkaus:
Työnantaja: TNS Suomi Oy
Yhteyshenkilö:

Viimeinen hakupäivä: 02.11.2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti