tiistai 23. lokakuuta 2012

Kirjeet sukkelasti Netpostiin

Oletko jo ottanut käyttöön Netpostin?
Jos et, kannattaa se tehdä nyt! Sen lisäksi että saat käyttöön huomattavat edut perinteiseen postiin verrattuna, osallistut matka-arvontaan kun rekisteröidyt kuun loppuun mennessä. Itse suosittelen tätä kaikille, monestakin syystä.

1. Ensinnäkin, paperiroskaa tulee aivan valtavasti postilaatikkoon (muista laittaa myös mainoskielto!), ja sähköisesti saat aivan samat tiedot kuin paperillakin.

2. Useat laskuttajat ovat ulkoistaneet kirjeiden lähetyksen (tämä on täysin totta, usko pois). Tämä tarkoittaa sitä, että kirjemateriaali lähetetään esim. Helsingistä Kuopioon. Kuopiossa materiaali laitetaan kirjekuoriin ja lähetetään vastaanottajille. Olet varmasti huomannut että useissa laskuissa laskun päiväys on neljästä seitsemään vuorokautta aiempi päivä kuin se jolloin sen saat. Aivan kertakaikkisen ylimääräinen työvaihe, kun materiaali menee kolmannelle taholle käsiteltäväksi. Sähköinen lasku tulee samana päivänä Netpostiin.

3. Aivan kaikki kirjeet eivät ole sellaisia jotka haluan myös liian uteliaan naapurin nähtäväksi avoimeen postilaatikkoon.

4. Arkistointi Netpostissa tapahtuu automaattisesti moneksi vuodeksi. Saapuneet laskut ja kirjeet voi halutessaan poistaa, mutta tilan puutteesta ei tule ongelmaa.

5. Maksusysteemi. Monesta laskusta saa viivakoodinumerosarjan, jonka kopioimalla nettipankin maksukenttään siirtyvät kaikki maksun tiedot näppärästi. Copy-pasteamalla tapahtumaan menee pari sekuntia.

6. Laskukansiossa on selkeä symboli maksetuille ja maksamattomille laskuille. Ei voi erehtyä maksamaan kahdesti samaa laskua tai unohtaa maksamasta.

7. Palkkakuitit saapuvat hyvissä ajoin. Itse sain paperisen palkkakuitin aina tilipäivää edeltävänä päivänä, Netpostiin se tulee n. 6vrk ennen tilipäivää. Kun vuorotyössä tulot vaihtelevat, näkee todellisen tulevan palkan ajoissa ja tietää varautua yllätyksiin, niin hyviin kuin huonoihinkin.

Mitä vielä odotat? Siirry käyttämään sähköistä postilaatikkoa!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti