torstai 2. toukokuuta 2013

Lisärahan mahdollisuudet - säästäminen

Suurimmalle osalle suomalaisista tuttu tilanne on se, että kaikki talouteen tulevat rahat myös kuluvat arjen pyörittämiseen. Puskureita ja muita säästömahdollisuuksia ei yksinkertaisesti ole kaikilla.

Olen aikojen kuluessa siirtänyt lapsen tilille silloin tällöin rahaa hänelle säästöön. Kauhistuttaa jo nyt mitä esim. autokoulu tulee maksamaan vuosien päästä, millä autan ensimmäisen vuokra-asunnon kalustamisessa, miten ostan kaikki harrastusvälineet ja maksan lisenssimaksut kalliista urheiluharrastuksista jne.. Säästöön siirtämäni summat ovat pieniä kerrallaan, kaukana esim. lapsilisän suuruudesta.
Olen joskus, aikana ennen Lisäviikkorahaa, siirtänyt tietyn prosenttiosuuden kaikesta tekemästäni huuto.netin myynnistä lapselle jemmaan. Nyt kun kirppismyynti on ollut tauolla jonkun aikaa, on liikenne lapsen tilillekin ollut vähäisempää. Nyt ajattelin erään löytämäni kumppanuusohjelman innostamana aktivoitua lapselle säästämisessä. Tietty osuus Lisäviikkorahoista tulee jatkossa siirtymään, ei humputteluun vaan jemmatilille. Itselle tulee hyvä mieli kun tiedän että säästän lapselle sen mitä pystyn mutta en revi arjesta leivän päällyksiä vain säästämisen nimissä.

Tuo inspiraation lähde oli Nordnetin kampanja jossa tarjotaan mahdollisuutta avata ilmainen asiakkuus, lapselle (omalle tai sukulais-) säästötili ja samalla osallistua LEGO-tuotepaketin arvontaan. Kampanjan ajankohta varmaankin viestittää myös lahjaideaa kevään valmistujaisten yhteydessä. Lue lisää ja aloita lapselle säästäminen . Lapselle säästämistä en aio sen kummemmin eritellä missään Lisäviikkorahan raporteissa, enkä tee vähennyksiä ylimääräisistä tuloista vaan ilmoitan jatkossakin kuten tähänkin asti sen mitä on tullut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti