keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Pullonkerääjän pukeutumisniksit

Pullonkerääjän lifestylepäivitys

Kuinka asennoitua pullonkeruuseen? Yksi tärkeä lähtökohta on varustus. Jos kulkee ympäri maita ja mantuja korkokengissä tai pikkutakissa, siihen ei todellakaan sovellu pullojenkeruu. Tai soveltuu, mutta olet myös takuuvarmasti katseiden kääntäjä.

Lisäviikkoraha kertoo pullonkerääjän pukeutumisniksit. Samat vinkit soveltuvat kaikenlaiseen roskisten penkomiseen ja epämääräisten paikkojen tutkimiseen.

  • Kuljeta mukanasi reppua tai laukkua, joka ei ole täynnä tavaraa. Ideaali on että repussasi on vaikka kangaskasseja siltä varalta että löydät paljon pulloja tai muuta mukavaa.
  • Muovipusseja voit käyttää jos löydät niitä, turvaudu muuten pestäviin ja kestäviin eko- tai kangaspusseihin.
  • Kesähelteilläkin harkitse pitkälahkeisten housujen käyttöä. Pusikot ja metsät kun ovat täynnä pistäviä ja raapivia oksia, hyönteisiä, mahdollisesti jopa käärmeitä. Auringossa lahkeet voi kääriä, mutta pystyt tarvittaessa suojaamaan itsesi.
  • Kirpparit ja kierrätyskeskukset ovat hyviä dyykkausvaatteiden puoteja. Jos ostat eurolla housut, se ei haittaa vaikka ne likaantuvat tai menevät aivan pilalle kesän keräyksissä.
  • Jos dyykkaus on lähellä sydäntäsi, tai odotat löytäväsi pulloja erityisen likaisista paikoista, kuljeta mukanasi hanskoja. Perinteiset puutarhahanskat käyvät oikein hyvin.
  • Reppua ei tarvitse pitää kokonaan tyhjänä sen vuoksi että "voit löytää jotakin". Siellä kulkee juomapullo, pitkähihainen paita, hattu ym. säätilan vaatimaa vaatetta.
  • Nessupaperi ei ole pahaksi. On ärsyttävää jos on ensin hikinen, sitten penkoo hiekkaisessa tai tomuisessa maastossa. Ennemin pyyhkiä paperilla liat pois kuin levittää kädellä ympäri naamaa. Paperiin saa pyyhittyä ne töhnät ja liat mitä pulloista joskus tarttuu.
  • Kunnon kengät on syytä olla jalassa! Kevyet mutta umpinaiset, suojaavat kengät ovat tarpeen kulkiessa pitkin ryteikköjä ja ojanpohjia.
  • Jos maltat kulkea yhden roskapussin kanssa, ota sellainenkin. Sen lisäksi että keräät pulloja ja tölkkejä pois kulkemasta, on hienoa jos voit samalla viedä edes joitakin roskia niihin tarkoitettuihin astioihin.
  • Tärkein asuste on pullonkerääjän itsekunnioitus. Todennäköisesti sinä itse olet itsesi suurin arvostelija. Monenlaiset ihmiset napsivat esim. aamulenkkien yhteydessä ojissa notkuvia pulloja matkaansa. Siitä ei nouse minkäänlaisia säälittäviä ajatuksia, se on ainoastaan hienoa. Eli kun sinä olet keräämässä pulloja, sen ei tarvitse olla säälittävää vaan se voi olla hienoa. On aika monta ihmistä jotka eivät itse sitä vaivautuisi tekemään mutta katselevat mieluummin siistittyä ympäristöä kuin sotkettua sellaista.
 Tässä tulee itsellä hinku lähteä viime kesän yllättävimpiä löytöryteikköjä kiertelemään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti