keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Blogilla tienaamisesta

Jokainen voi siis kokeilla käytännössä sitä, muuntuisiko oma osaaminen tai pohdinta blogimuodossa muutaman lisäeuron saamiseksi.
Ensimmäinen askel on blogin perustaminen. Tätä tarkoitusta varten Bloggerilla onnistuu luoda oma sivu muutamassa minuutissa. Tarvitset esim. gmail-sähköpostin, tai muun tunnisteen aloittaaksesi blogin.
Toinen askel on luoda blogiin sisältöä. Ennen kuin lisäviikkorahan ansaitseminen mahdollistuu, luo blogisi perusrakenne kuntoon ja kirjoita pari bloggausta.
Kolmas askel on sijoittaa mainoksia blogiisi. Bloggerilla tämä onnistuu helpoiten Google Adsense -ohjelmalla. Hae sivustosi asetuksista omalta välilehdeltä ohjelmaan. Hakemuksen täyttämisestä vastauksen saapumiseen voi mennä päivä-pari. Jos sivuillasi ei ole vielä sisältöä tarpeeksi, hakemuksesi voidaan hylätä. Samaten jos sisältö on epäkelpoa, se ei mene välttämättä läpi.
Kolmannella askeleella voit lisätä kumppanuusmainoksia l. liittyä affiliate-ohjelmaan. Näistä tunnetuimmat lienevät TradeDoubler ja TradeTracker.
TradeTrackerillä liittymistarjouksena ainakin itse liityttyäni oli 10 euron valmis pohjakassa, joka tulee varsinaisten tuottojen lisäksi kaupan päälle.
Jos sinulla ei vielä ole julkaisuvalmista blogia tai verkkosivua:

Lisätietoa TradeTrackeristä

Jos olet jo perustanut blogin tai verkkosivun, joka on enää mainoksia vaille:

Liity heti julkaisijaksi!  

Julkaisija olet sinä / blogin pitäjä.

Neljäs askel on yksinkertaisesti kirjoittaa blogia. Päivässä tai kahdessa ei todella tule ihmisvirtaa, ajan saatossa kävijöitä sivuillesi tulee. Jos kirjoitat hyvin kapea-alaisesta aiheesta, kuten kanoottien ominaispiirteistä, sivustosi ei houkuttele lukijoita, kun taas koiran hoitoon liittyviä potentiaalisia lukijoita on paljon enemmän.

Viides askel on sopiva julkaisutahti.  Itse toimin siten, että tekstejä on valmiina etukäteen paljon. Näitä voi tiheässä tahdissa julkaista, jotta ensimmäisillä sivun vierailla on edes jotakin luettavaa. Julkaisutahti asettuu ensimmäisten viikkojen aikana uomiinsa, eikä sen tarvitse olla yksi postaus / päivä. Kuitenkin viikkoja päivittämättä olleet blogit menettävät hohtonsa, joten aktiivisuutta tarvitaan.

Oman blogin edetessä taito kirjoittamiseen etenee toivottavasti myös. Jäsentely, kirjoitettu kieli, mahdolliset kuvat ja niiden käyttö, jne. ollevat eri tasoa kun vertaa aloitushetkeä vuoden päähän.

Kuudentena askeleena saa odottaa mahdollisia tuloja.

Omia pyrkimyksiä edustaa viikottaisen lisäviikkorahan ansainta. Tämän vuoksi enemmän tai vähemmän aktiivinen lisäansion kehittämistapa perustuu lyhytjänteiseen työhön, joka näkyy välittömänä palkintona vaikka niiden palautuspullojen panttien muodossa. Se, että blogilla jotakin tienaisi, on pitkäjänteisempää ja paljon arveluttavampaa hommaa.
Kerron kyllä jossakin vaiheessa, mitä blogi käytännössä edustaa lisätulojeni keräämisessä. Sitten kun on se aika. Siihen asti, tämän aloituksen laannuttua uskoakseni keskityn viikkoraharaporttien esittelyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti