maanantai 25. kesäkuuta 2012

Vaihda tavarat rahaksi

Rahalla vaihdetaan yleensä tavaraa, mutta tämä toimii tietenkin toisinkin päin.
Netin markkinapaikoista tunnetuimmat lienee Tori.fi ja Huuto.net joiden kautta itselle tarpeetona saa muutettua käteiseksi. Tämä on tietenkin kärsivällisyyttä vaativa tapa, sillä ei ole täysin itsestä kiinni, miten nopeasti tavaran saa liikkeelle. Hyvä ilmoitus ja hinta verrattuna moniin muihin samanlaisiin nostaa omasi etusijalle. Erilaisilla maksullisilla palveluilla saa lisänäkyvyyttä, mutta siltikin toteutuneiden kauppojen määrä vaihtelee todella paljon.

Mitä erilaisempaa tavara on, sen vikkelämmin se menee eteenpäin. Hinnan täytyy olla sellainen että joku sen ostaa, ostaja kun vielä maksaa kalliit postikulut. Et voi olettaa saavasi tuotannossa olevasta, käytetystä muumimukista kymppiä, koska kaupasta saa uuden 10-15 euron hintaan. Jos tavara/vaate on sinulle turha, on lähtökohdan oltava se, että mitä tahansa saatkin, on se plussaa eli viikkorahaa.

Muitakin keinoja on. Tietotekniikan aikakautena tekniikkamme vanhenee nopeasti ja lähes jokaiselta löytyy kotoaan vanhoja puhelimia ja tietokoneita. Tähänkin "ongelmaan" on ratkaisu, saat vaihdettua nämä vanhat laitteesi rahaksi ilman että joudut roikottamaan niitä netin myyntipalstoilla kuukausia!
Nyt matkapuhelimien kierrättämisestä maksetaan!
On satavarma juttu että tongin vanhat puhelimeni läpi ja katson mitä niistä voisi saada. Ehkä teen kyselyringin perhe- ja tuttavapiiriinkin, mitä ne vanhoilla luureillaan tekevät kun uusia ovat hankkineet.

Tavarat kannattaa muuten vaihtaa rahaksi jo ennen kuin niitä on edes saanut. Eli kaikki mahdolliset merkki- ja juhlapäivät, pyydä rahana. Oli se sitten syntymäpäivä-, rippi-, valmistujais-, hääpäivä tai mikä muu tahansa. Nykyään ei ole tylyä osoittaa esim. hääkutsussa lahjatiliä johon mahdolliset onnittelut ohjataan. Itse asiassa monet kokevat helpommaksi antaa lahjat rahana, koska saaja saa siten itselleen sitä mitä oikeasti haluaakin.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti