perjantai 22. kesäkuuta 2012

Lisäviikkorahaa aikuiselle ihmiselle.. miksi?

Miksi aikuinen, töissä käyvä ihminen tarvitsee "lisäviikkorahaa"?
Pähkinänkuoressa siksi, että asumis- ja elämiskustannukset ovat niin suuret ja jatkuvasti kasvavat, että rahasta on yksinkertaisesti tiukkaa. Moninaiset säästötoimet ja nipistykset kulutustottumuksissa on jo otettu käyttöön, silti asunto-, opinto-, ja muu velkainen ihminen keksii käyttöä muutamalle ylimääräiselle pennoselle.
Tavoitetta ei sinänsä viikottaisen lisärahan määrälle ole, sillä elämä on asettunut uomiinsa ja tulot - menot on suhteellisen balanssissa. Konkreettinen lisätulojen luettelointi saattaa kuitenkin olla hyödyksi omassa budjetin laadinnassani. Jokainen euro on lisäviikkorahaa, ja varsin tervetullut.
En kuitenkaan ole tehnyt, tai tee, lisätulojen metsästämisestä elämäntehtävääni, sillä maailmassa on muutakin kuin raha. Sen minkä olen tehnyt ja tulen tekemään, teen normaalin elämäni puitteissa mahdollisimman helposti.
 Juuri sen vuoksi että elämässä on muutakin sisältöä kuin raha (tai sen puute), on mielekästä voida tehdä edes silloin tällöin spontaaneja asioita kuten jäätelökioskilla käymistä, illan istumista terassilla tai elokuvissa tai teatterissa käymistä. Omien mielitekojen edes osittainen toteuttamismahdollisuus pitää mielen virkeänä monella tapaa. En koe olevani ahne vaikka toivonkin lisätuloa, vaikka muutamaa euroa vain. Koen olevani varsin tasapainoinen ja hyvä ihmisolento, joka pitää kohtuuden asiassa kuin asiassa ja mittasuhteet oikeina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti