perjantai 22. kesäkuuta 2012

Viimeisen vuoden lisätulot / vko

Huuto.net ja muut vastaavat markkinapaikat esittävät osaansa lisätulojen hankinnassani. Valtaosaa esimerkiksi huuto.net -myynnistäni edustaa tavaran kiertoon laitto siten, että ostan erittäin edulliseen hintaan kirpputorien, pihamyyjäisten jne. tavaraa itselleni, ja tarpeettomaksi jäädessä myyn eteenpäin. Esimerkiksi saatan ostaa elokuva eurolla ja myyn kahdella tai kolmella. Vertailun vuoksi, elokuvan vuokraaminen maksaisi kolmesta kuuteen rahaa. Samaten, ostan kirjan eurolla tai kahdella ja myyn seuraavalla kolmella. Pientä nappikauppaa, harrastusmielessä. En koe olevani jobbari, sillä volyymi ja tavaran hintataso pitävät itseni kaukana varsinaisista kirpparihaukoista.
Seuraavassa esitän huuto.netissä viimeisen 12kk aikana saavuttamani tuotot. Huomattava on, että myynneistä suurimmat koostuvat saaduista / löydetyistä arvokkaammista esineistä, kuten huonekaluista ja astioista. Jonkun verran omaa elektroniikkaa mahtuu vuoden aikaiseen myyntiin myös (osa oman talouden ja ajankäytön kohtuullistamista).

Olen huuto.netin henkilökohtaisen laskurin mukaan saanut viimeisen vuoden aikana tuottoa 1 208,55 euroa. Kaiken yksinkertaistamiseksi voisi ajatella, että hankintahinnat (ostohinnat ja esim. huonekalujen hakukustannukset) vähennettynä tuottoprosentti tuosta summasta on 65% eli pyöreästi 785 euroa. Vuoden ajalle jaettuna tuo tekisi 15,11 euroa viikkoa kohden. Huomioitavaa on, että myynti on aina epätasaista, ja arvokkaammat kertamyynnit ovat olleet sadan euron molemmin puolin. Mutta antaa jonkunlaisen kuvan tuollaisen myyntitoiminnan tuotosta kohdallani. Ei järin hyvin palkattua hommaa vaivaan nähden, mutta harrastuksena mukavaa puuhaa ja pyörii tavallaan itsekseen kun alkuun on päässyt.

Toisaalta tuollainen luku on omaksi ylimääräiseksi taskurahaksi juuri sellainen, joka mahdollistaa kahvilassa käymisen, kirjojen ostamisen ym. pienen ylimääräisen tekemisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti